Communicantjes in de schijnwerpers

Print
Communicantjes in de schijnwerpers

Foto: Jempi Trippaers

Hoevenzavel

Genk - Tijdens een bijzonder stemmige viering deden een tiental communiekantjes in een bomvolle Sint-Jozefskerk op Hoevenzavel hun 'eerste communie'. Dit werd voor de kinderen een mooie bekroning van een maandenlange voorbereiding op dit feestelijke evenement.

De toekomstige communicantjes werden wekenlang voorbereid op deze feestelijke dag door diaken Eddy Schildermans en federatie-pastoor Ruddy Pareyns. "Allemaal niet vanzelfsprekend hoor," merkte Schildermans op. "Je moet tegenwoordig immers buiten de kinderen zelf, ook de ouders weten te motiveren. Zonder hun spontane hulp komt er immers niets terecht van dit christelijk moment."
En ook pastoor Ruddy spaarde zijn lof niet voor de feestelingen. "De achterliggende boodschap fijn besnaard en begripvol overbrengen op kinderen en ouders, dat is het signaal dat we bij deze voorbereiding en bij deze feestdag willen geven. Hier op Hoevenzavel staat de geloofsgemeenschap daar nog volledig achter. Op deze manier kun je daar dus nog een gemeenschappelijk feestgebeuren van maken," glunderde Ruddy.
Nog melden dat de ouders er aan gehouden hadden om de kerk en de inkomhal prachtig en sfeervol te versieren. Het hielp natuurlijk allemaal mee aan de voortreffelijke ambiance in de kerk. "Meeslepend waren vooral de feestliedjes die de communiekantjes verzorgd en spontaan meezongen. Gewoonweg heerlijk om te beluisteren," aldus een fiere mama.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio