Derde graad De Driesprong leert eigen dorp kennen met de fiets

Print
Derde graad De Driesprong leert eigen dorp kennen met de fiets

Foto: Leen Vandewal

Millen

Riemst - De derde graad van De Driesprong in Millen fietste voorbije maandag door hun dorp. Dit was een activiteit van juf Jasmine en juf Fran die stage deden in de school.

Op voorhand kreeg iedereen een rol. "We mochten ons daar wat in 'verkleden' en we moesten de informatie erbij doornemen", vertellen de leerlingen. "Eerst fietsten we naar het hof van Eggertingen. Dat was vooral gebouwd uit mergel en leem. Het werd ook ondersteund door een costructie die het Sint-Andreuskruis genoemd wordt. Vervolgens gingen we naar hoeve de Lexhy. Die hoeve was ooit afgebrand, maar later is hij gerenoveerd."

Daarna ging het naar het tolhuis. Daar moest men vroeger de belastingen betalen. "Bij het tolhuis aten we onze boterhammen op en hebben we wat gespeeld", gaan de leerlingen verder. "Daarna bezochten we de Smidse Darcis. Daar deden ze aan landbouw en metaal smeden. We stopten vervolgens bij de waterburcht, waar we een zoektocht deden naar stukjes tekst. Die moesten we ddan ordenen om het hele verhaal te kunnen lezen. Daarna hielden we ook halt bij hoeve Dewallef. Die moesten we proberen na te tekenen. Na het tekenen kregen we toastjes met gelei van de jambrouwerij in Valmeer. De laatste stop was de Kattenviller. Daar kregen we een papieren telefoon waar we moesten opschrijven wat we zagen. Daar is een hoeve waarin sociale woningen zijn ingericht. Tenslotte keerden we terug naar school."

Het was een sportieve en leerrijke dag. "We leerden ons dorp weer wat beter kennen en leerden veel bij. Het was fijn dat we mochten fietsen. Zo kregen we wat beweging en ging het toch snel vooruit. Bovendien was het prachtig weer. Dankjewel aan de juffen voor deze leuke activiteit!"

(Door Jana Vos en Xander Jacobs)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio