Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Weg met de voorraadkast: twee derde van al het eten dat we kopen overleeft de avond niet

Eten kopen wordt dagelijkse kost

Weg met de voorraadkast: twee derde van al het eten dat we kopen overleeft de avond niet

Hamsteren voor een hele week: het wordt een zeldzaamheid. Foto: Bart Dewaele

Een winkelkar vol eten waar je een week of langer mee verder kan? Het wordt een zeldzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat we twee derde van al ons eten kopen om onderweg al op te eten, of om het thuis op te warmen en dezelfde avond nog op te eten. “De supermarkt wordt een open keuken waar je een klaargemaakte maaltijd gaat halen.”

“De ene week ben je in je nieuw samengestelde gezin met twee, de week erna met zes. Er zijn vleeseters bij, flexitariërs, vegetariërs, misschien een halal-eter. Begin er dan maar eens aan, koken voor ...

Nieuwe Video's