Regen is spelbreker op Roland Garros: alle wedstrijden geannuleerd

Print
Regen is spelbreker op Roland Garros: alle wedstrijden geannuleerd

Foto: AFP

Er wordt vandaag niet getennist op Roland Garros. Om 14 uur stonden de eerste kwartfinales van de dag op het programma, maar door de aanhoudende regen moesten de spelers en speelsters binnen blijven. Alle wedstrijden werden uiteindelijk geschorst.

Vandaag/woensdag stonden eerst de kwartfinales bij de vrouwen tussen Simona Halep en Amanda Anisimova (op Court Philippe-Chatrier) en tussen Madison Keys en Ashleigh Barty (op Court Suzanne-Lenglen) op het menu. Daarna was het normaal de beurt aan Novak Djokovic en Alexander Zverev (Philippe-Chatrier) en Dominic Thiem en Karen Khachanov (Suzanne-Lenglen). Ook Elise Mertens (in het vrouwen dubbel) en junior Gauthier Onclin kwamen in principe in actie.

Dinsdag moesten voor het eerst dit toernooi matchen worden stilgelegd, maar toen kon na een uur worden hervat. Het is al van de tweede maandag in 2016 geleden dat een volledige wedstrijddag in het water viel. Roland Garros is het enige van de vier grandslamtoernooien dat niet over een stadion met een dak beschikt.