Celebs

Journalist doet ontdekking: Kim Kardashian is van koninklijke afkomst

Print
Journalist doet ontdekking: Kim Kardashian is van koninklijke afkomst

De Amerikaanse realityster Kim Kardashian (38) stamt blijkbaar af van de Schotse adellijke familie. Dat heeft een journalist in haar plaats ontdekt toen ze de stamboom van de ster verder uitdiepte. Het gaat echter om een uiterst verre connectie…

Kim Kardashian is zeer verre familie van de Schotse Robert Roy MacGregor. De man leefde van 1671 tot 1734 en was een Schotse volksheld en vrijbuiter. Hij werd ook wel Rob Roy of de Schotse Robin Hood genoemd. De familie McGregor was dan weer rechtstreeks gerelateerd aan die van de Schotse koning Kenneth MacAlpin, de allereerste koning van het land, omdat een lid van de McGregor-clan de broer was van de vorst.

Journalist doet ontdekking: Kim Kardashian is van koninklijke afkomst
Liam Neeson in ‘Rob Roy’

Om die reden claimen de McGregors al eeuwen dat ze van koninklijke afkomst zijn met de leuze “royal is my race”. De verrassende ontdekking werd onthuld door de Schotse journalist en onderzoeker Craig Williams, die belangstelling kreeg in de familiegeschiedenis van de Kardashians nadat hij las over de fascinatie van het gezin voor Schotse namen. Zo heet de dochter van Kourtney Kardashian en Scott Disick Penelope Schotland. “Toen ik historische gegevens doorzocht, vond ik het bewijs. Ik had geen idee dat ze gekoppeld konden worden aan zo’n belangrijke figuur uit de Schotse geschiedenis”, zei hij in een reactie aan showbizzsite Daily Record.

De link werd blootgelegd door de stamboom aan de kant van mama Kardashian, Kris Jenner, te bestuderen. Via via kwamen ze uit bij ene Margaret Elizabeth Magee. Haar grootvader was ene Thomas Magee, die in 1670 emigreerde naar Amerika. Die man was dan weer familie van de enige echte Rob Roy. Het leven van Rob Roy werd in 1995 verfilmd. Acteur Liam Neeson geeft gestalte aan het rebelse personage.

Niet te missen