Engelandreis met cursisten Engels van Qrios en sympathisanten 2019

Print

Foto: Stan Bresseleers

Lommel - Traditiegetrouw trokken cursisten Engels van Qrios (Peer, Maaseik, Hamont, Houthalen) ook dit jaar tijdens het verlengd weekend van Hemelvaart richting Londen om weer een ander stuk van de grootstad te ontdekken. Een fijne traditie voor cursisten Engels van CVO Qrios

Polesden Lacey en Denbies wine Estate stonden donderdag (Hemelvaartdsag) op het programma en ook het verrassingsdrankje (sparkling wine…) werd gesmaakt. De bus reed vervolgens naar het hotel in Croydon, de uitvalsbasis voor de verdere dagen. Het bezoek aan de imposante Royal Albert Hall met een gids die de bezoekers een rondleiding op gaf, was de kers op de taart. Deze Hall ligt vlakbij Hyde Park, het V&A museum, the Science Museum. Ook Harrods ligt in de buurt. De cursisten hadden alvast geen tijd om zich te vervelen.

De volgende dag was Shoreditch aan de beurt, met onder meer Brick Lane (Banglatown), waar de curisten kennismaakten met street art en graffiti. De pub The ten bells refereert nog naar Jack the Ripper, die in deze wijk destijds zijn slachtoffers zocht. Zondag stopte de bus in Sandwich, een typisch Engels stadje waar Jaak, de chauffeur van deinst, zijn rijkunsten moest etaleren wegens de smalle strate. Van Sandwich reden de cursisten dan verder naar Walmer Castle en uiteindelijk naar Folkestone.

De weergoden waren de reizigers heel goedgezind en de plannen zijn al gesmeed om de traditie verder te zetten om opnieuw een ander onbekend stukje Engeland te verkennen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio