Leerlingen GO !Atheneum Sint-Truiden tonen talent op kappersshow

Print

Foto: Pascale Liebens

Sint-Truiden - Met een spectaculaire show stelden de leerlingen van 6 Haarzorg en 7 Haarstilist van GO! Atheneum Sint-Truiden campus Speelhof woensdagavond hun afstudeerproject ‘Fabulous Hairstyles’ voor.

Na een maandenlange voorbereiding, met castings van modellen, het bedenken en uitwerken van nieuwe kapsel- en trendcollecties en professionele fotoshoots was het eindelijk zover. In een overvolle Keizerszaal toonden de toekomstige kappers en kapsters hun talenten. Het publiek werd getrakteerd op een wervelende show met stijlvolle defilés, opzwepende muziek en montages op een videowall.

De leerlingen van 6 Haarzorg zetten eerst de heren in de spotlights. Met ‘Gentlemen Styles’ zorgden de stoere modellen, piekfijn uitgedost door kledingspeciaalzaak Cardelly, meteen voor een eerste hoogtepunt. Daarbij werden ze omringd door het dansteam van Davinia’s Dance Complex, bekend van onder meer 'So You Think You Can Dance' en 'The Voice'. Daarna liet het zevende jaar Haarstilist hun topcreaties op het publiek los: ‘TEXT’specials’. Geen extravagante en surrealistische, maar vooral draagbare kapsels hier, bij mannelijke en vrouwelijke mannequins gekleed door conceptstore Decadence De Luxe en modeboetiek In Stijl.

Niet alleen kapselcollecties creëren, maar ook een heuse ‘Hairacademy’ uit de grond stampen was de opdracht van de leerlingen. De voorstelling van hun innovatief opleidingscentrum, waar zowel startende als gevestigde kappers en kapsters terechtkunnen, werd op luid applaus onthaald bij zowel het publiek als de professionele kappersjury. Peter Platel, een grote naam in de kapperswereld, was dit jaar de ‘peter’ van 7 Haarstilist en gaf ook zijn visie door aan de toekomstige kappers en kapsters.

Tot slot was er nog een emotioneel moment toen de afstuderende leerlingen van 7 Haarstilist een filmpje toonden met hun mooiste schoolmomenten. Ook de Hairexpo van de leerlingen van de lagere jaren Haarzorg, lokte heel wat bezoekers.

(Tekst: J. Rits)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio