© Miet Debay

© Miet Debay

Riemsterse kerken in de kijker op Open Kerkendag

In het kader van de Open Kerkendag stonden in het weekend van 1 en 2 juni de Heilig Grafkapel Kanne, de Sint-Hubertuskerk Kanne, alsook de Sint-Hubertuskerk Membruggen en de Sint-Martinuskerk Genoelselderen in de kijker. Deze religieuze gebouwen tellen heel wat bezienswaardigheden.

Miet Debay

In samenwerking met de Kerkfabrieken nam de gemeente Riemst deel aan de Open Kerkendag. Niet alleen in Riemst, maar meer dan 500 gebedshuizen in België, Luxemburg en Oost-Frankrijk openden afgelopen weekend hun deuren.

In de Heilig Grafkapel Kanne kon iedereen het enige barokke gebedshuis in Riemst bewonderen. In de Sint-Hubertuskerk in Kanne liep eveneens de tentoonstelling van Heemkunde 'Schilderachtig Kanne in potlood en penseel'. Op zondagvoormiddag gaf Anne-Mie Havermans, een kunsthistorica, uitleg over de beheersplannen die uitgewerkt worden over de kerk, de kerktuin en de muur. In de namiddag deed ze hetzelfde, maar dan voor de Sint-Hubertuskerk Membruggen. Daarnaast was er daar ook de mogelijkheid om te genieten van een orgelconcert dat doorlopend plaatsvond.

Kortom, het was een goed gevuld programma. Zo konden de geïnteresseerden eens kennismaken met enkele schatten van de kerken die anders niet toegankelijk zijn.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio