© AFP

Emotionele Delfine Persoon: “Ik denk dat het voorbij is voor mij op financieel vlak”

Delfine Persoon houdt haar toekomst in beraad na een zeer discutabel verlies in Madison Square Garden, New York, tegen de Ierse thuisboksster Katie Taylor, die in Amerika woont.

Hans Jacobs, Vincent Van Genechten

LEES OOK. “Schandalig” en “geur van corruptie”: veel onbegrip voor “onverdiende” nederlaag Delfine Persoon

LEES OOK. Delfine Persoon is wereldtitel boksen kwijt: Belgische was beter dan Taylor, maar wint niet

Ik wil eerst de kamp rustig thuis herbekijken vooraleer ik een beslissing neem”, zegt ze, enkele uren voor ze naar België afreist – ze komt morgenochtend om kwart voor acht toe in Zaventem.

Ze liet zich wel ontvallen dat het “voorbij is voor haar”. Persoon: “Ik bedoel daarmee niet dat ik stop, maar wel dat ik denk dat het voorbij is voor mij op financieel vlak (ze kreeg de grootste beurs uit haar carrière, 200.000 dollar, hjb). Want ik denk niet dat Katie Taylor een rematch wil.”

Emoties

Voor de camera van VRT-journalist Björn Soenens werd Persoon behoorlijk emotioneel. “Het is jammer”, snikte onze landgenote. “Het had zo mooi kunnen zijn. Veel mensen zeggen dat ik had moeten winnen. Ik had het ook gewoon kunnen afmaken, ik wist dat ik dat moest doen. Ik heb de kansen gehad, maar het niet gedaan. Dan was er geen discussie. Ik had haar een paar keer in het donker, maar bokste teveel op karakter in plaats van met mijn hoofd.”

“Een rematch? Ik sta ervoor open”, zegt Persoon. “Maar ik denk niet dat ze dat risico gaat nemen. We hebben gezien hoe maffieus de bokswereld is. Ik ben bestolen. Ik had geschiedenis kunnen schrijven voor de Belgische bokssport. Maar als ze terugkomt, neemt ze een risico en dat gaat ze niet doen denk ik.”

Meer over HBVLsportmobiel