Leerlingen van Wijer op bezoek bij Wiric

Print

Wijer

Nieuwerkerken - De week van 20 mei stond in de vrije basisschool van Wijer volledig in het teken van Wiric. De leerlingen gingen immers een bezoek brengen aan de vestiging van Wiric in Sint-Truiden, waar er allerlei leuke activiteiten voor hen stonden ingepland.

Samenwerken met mensen met een mentale beperking is niet nieuw voor de leerlingen van Wijer. Ze hebben reeds samen Kerstmis gevierd op school. Nu was het de beurt aan de kinderen om een bezoekje te brengen aan een vestiging van Wiric. De leerlingen gingen per graad een dagje naar Sint-Truiden. Ze werden in groepjes verdeeld om in een carrousel verschillende activiteiten te doen.
Arti-sjok is het crea-atelier van Wiric. Daar mochten de jongens en meisjes een regenmaker maken. Deze konden ze later op de dag gebruiken bij een dansmoment. Ze konden eens rondkijken in het atelier en kennismaken met de mensen die er dagelijks allerlei kunstwerken maken.
In de ambachtelijke keuken wordt dagelijks heel wat lekkers gemaakt. De recepten lagen klaar en met de begeleiding van bakker Kenza werden allerlei lekkernijen gemaakt. De kinderen kennen nu alle geheimen van het maken van bokkenpootjes, soezen, worstenbroodjes… ’s Middags werd iedereen getrakteerd op frietjes en een frikandel.
Dan was het tijd om te snoezelen. In de snoezelruimte konden de leerlingen kennismaken met allerlei manieren om te ontspannen en tot rust te komen. Alle zingtuigen kwamen hierbij aan bod. De laatste activiteit was het dierenpaleis. De leerlingen konden getuige zijn van de geboorte van een kuikentje. Ze maakten kennis met de ezeltjes, geiten en alpaca’s. Er was een klein geitje geboren. Iedere klas kreeg de opdracht om een leuke naam te bedenken voor het diertje. De dag werd afgesloten met een leuke dans. Als kers op de taart kreeg ieder kind nog een zakje vol zelfgemaakte koekjes mee naar huis. Het was een geslaagde integratie waar iedereen veel van heeft opgestoken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio