© AFP

Vrouw beschuldigt Neymar van verkrachting in hotel in Parijs

De Braziliaanse stervoetballer Neymar wordt door een vrouw beschuldigd van seksueel misbruik in een hotel in Parijs. De voetballer van PSG ontkent dat op zijn website. Zijn zaakwaarnemers stellen daar dat hij het slachtoffer is van een afpersingspoging. Ze spreken van “onrechtvaardige beschuldigingen” en zeggen dat ze ontlastend bewijs met de politie zullen delen.

vtvn, gjs

De verkrachting zou op 15 mei zijn gebeurd in het Sofitel Paris Arc de Triomphe-hotel in Parijs, zo meldde de Braziliaanse krant O Globo zaterdag na inzage in het politiedossier. De vrouw zegt dat ze via Instagram in contact was gekomen met Neymar. Zijn assistent zou een vliegticket voor haar hebben gekocht. Na aankomst in Parijs zou ze hebben ingecheckt in het hotel, niet ver van de Arc de Triomphe. Neymar kwam daarna dronken de hotelkamer binnen, zei de vrouw. Ze praatten en streelden, maar “Neymar werd agressief en had door geweld seks met haar tegen haar wil”, aldus het politiedossier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Twee dagen later zou de vrouw, van wie de identiteit niet openbaar werd gemaakt, teruggekeerd zijn naar Brazilië. Ze was bezorgd om de gevolgen als ze naar buiten zou treden met haar verhaal, maar besloot dat alsnog te doen.

Neymar ontkent

De 27-jarige Neymar, vedette van Paris Saint-Germain, bereidt zich momenteel met het Braziliaanse elftal voor op de Copa America in eigen land. Via zijn zaakwaarnemers reageert hij zondag wel op de beschuldigingen via een artikel op zijn website. Zij stellen dat hij het slachtoffer is van een afpersingspoging. Ze spreken van “onrechtvaardige beschuldigingen” en zeggen dat ze ontlastend bewijs met de politie zullen delen.

Neymars vader zei tegen een Braziliaanse tv-zender dat zijn zoon door de vrouw in de val is gelokt. Dat zou onder meer blijken uit berichten op WhatsApp. Vader Neymar zegt dat het moeilijke tijden voor de familie zijn en hij is bang dat de zaak uit de hand loopt.

Nog incidenten

Neymar moest een paar dagen geleden zijn aanvoerdersband bij de Braziliaanse nationale ploeg afstaan aan landgenoot Dani Alves. Een paar weken geleden kreeg Neymar een schorsing omdat hij een toeschouwer had geslagen na de verloren Franse bekerfinale. In Europa werd hij ook geschorst, omdat hij de scheidsrechters had beledigd na de uitschakeling van PSG in de Champions League.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.