Even hoop, maar geen stunt: David Goffin wint setje tegen Rafael Nadal maar verliest kansloos op Roland Garros

Print
Even hoop, maar geen stunt: David Goffin wint setje tegen Rafael Nadal maar verliest kansloos op Roland Garros

Foto: Photo News

Hij wilde de elfvoudige winnaar van Roland Garros “ambeteren”, maar meer zat er vrijdag niet in voor David Goffin (ATP 29). Rafael Nadal (ATP 2) stoomde snel door naar dubbele setwinst: 6-1 en 6-3. In de derde set bood onze landgenoot heel wat weerwerk en hij won die ook met 6-4. De Belgische hoop was echter van korte duur. De Spanjaard zette in set vier orde op zaken: 6-3 en plek in de achtste finales voor Nadal.

Goffin kon Nadal in de eerste set niet verontrusten, maar de Belg bood meer weerwerk in set twee. Toch was het de Spaanse pletwals die weer aan het langste eind trok.

Ook in de derde set maakte Goffin het Nadal niet makkelijk, maar ditmaal trok de Luikenaar de setwinst wel over de streep.

In de vierde set kon Goffin, die door zijn beste krachten heen zat, het hoge niveau weer iets moeilijker aanhouden. Onze landgenoot knokte voor wat hij waard was, maar moest de eindzege aan de onverbiddelijke Nadal laten.

Nadal treft in de achtste finales de Argentijn Juan Londero (ATP 78) of de Fransman Corentin Moutet (ATP 110).

Goffin speelde al vier keer eerder tegen Nadal. De Spanjaard won de drie vorige ontmoetingen op gravel (in Barcelona 2018, Madrid 2017 en Monte Carlo 2017). Goffin haalde het eind 2017 tijdens de Masters in Londen (indoor hardcourt).

De bijna 33-jarige Nadal mikt op een twaalfde titel aan de Porte d’Auteuil (na 2005-2008, 2010-2014, 2017 en 2018). Goffin haalde zijn beste resultaat in Parijs in 2016, toen hij er in de kwartfinales uitging tegen de Oostenrijker Dominic Thiem. Vorig jaar sneuvelde hij in de vierde ronde.

Even hoop, maar geen stunt: David Goffin wint setje tegen Rafael Nadal maar verliest kansloos op Roland Garros
Foto: BELGA

Goffin houdt ondanks nederlaag goed gevoel over

David Goffin (ATP-29) is er vrijdag niet in geslaagd te stunten op Roland-Garros. De 28-jarige Luikenaar ging in de derde ronde na een verdienstelijke partij onderuit tegen de Spaanse gravelkoning Rafael Nadal (ATP-2) in vier sets. “Ik heb mijn spel teruggevonden”, reageerde Goffin achteraf.

Na 2 uur en 50 minuten stonden de 6-1, 6-3, 4-6 en 6-3 setstanden op het scorebord. “Het is een nederlaag en dus ben ik teleurgesteld. Mijn grandslamtoernooi zit er nu al op”, aldus Belgiës beste tennisspeler, die het in de eerste set knap lastig had tegen de titelverdediger. “Alsof ik tegen een muur stond te spelen. Zijn slagen waren met zoveel kracht dat ik amper een winner kon terugslaan. Na die eerste set moest ik echt uit een ander vaatje tappen: iets agressiever spelen, beter serveren en minder fouten maken. Want Nadal zat echt in een zetel.”

In de derde set stond Goffin op gelijke hoogte met Nadal. “Ik ben heel tevreden, maar aan de andere kant: het is maar een set. Ik was nog heel ver verwijderd van de overwinning. Maar Nadal speelde op zijn niveau en dan is het moeilijk om hem te passeren”, was de Luikenaar eerlijk. Ondanks de nederlaag zal Goffin Parijs verlaten met opgeheven hoofd. Na een voorlopig kleurloos seizoen vond hij zijn niveau terug. Daar moet hij moed uit putten voor het grasseizoen.

“Ik heb mijn spel teruggevonden in dit toernooi”, beseft ook Goffin. “Ik was opnieuw competitief. Daar put ik kracht uit en dat is het belangrijkste. Nadal was vandaag gewoon sterker. Maar ik kan heel veel goede zaken van deze match onthouden. En dat moet ik meenemen voor de rest van het seizoen.”