PZ Asster viert jubilarissen voor hun inzet

Print
PZ Asster viert jubilarissen voor hun inzet

Foto: Justin Cuypers

Sint-Truiden - Vrijdag 24 mei werden vier vrijwilligers van Present Caritas Vrijwilligerswerk gevierd voor hun vele jaren trouwe inzet in het Psychiatrisch Ziekenhuis Asster.

De 32 aanwezigen werden verwelkomd door Bea Schoubs, de coördinator van de vrijwilligerswerking in Asster. Directeur Jaak Poncelet dankte alle vrijwilligers en vooral de jubilarissen voor hun volgehouden inspanningen voor de bewoners van PVT De Passer en patiënten van het psychiatrisch ziekenhuis. Hij informeerde de aanwezigen tevens over drie geplande projecten, waaronder de veelbesproken Ziekenhuisschool in St-Truiden.

Vervolgens gaf Ronny Vandermeeren, psycholoog, een heldere uiteenzetting over 'Mentaliseren Bevorderende Therapie', een therapeutische benadering die recent geïmplementeerd werd in de dagbehandeling voor mensen met persoonlijkheidsproblemen. Het concept is uniek in Vlaanderen en heeft als doel om zelfdestructief gedrag te verminderen en sociaal functioneren te verbeteren door een beter begrip van de mentale toestand van zichzelf en de anderen.

Pastoraal medewerkster Ann sloot de namiddag af met een bezinning over onderweg zijn. Het feest ging door in het personeelsrestaurant waar het keukenteam een uitgebreid, verfijnd diner serveerde. Tot slot kregen de jubilarissen een cadeau van Gerda Vanderstukken (Present-ploeglid) en werden ze in de bloemen gezet door Bea. Met een warm gevoel en veel dankbaarheid voor directie, personeel en keukenteam van Asster werd deze zeer geslaagde ontmoeting beëindigd.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio