© Shutterstock
Vier keer watermeloen voor bij de barbecue
Dit weekend belooft weer broeierig warm te worden en dus zullen overal te lande massaal de barbecues van stal gehaald worden. Een van de dankbaarste vruchten om tijdens zulke warme dagen te serveren, is watermeloen. Maar daar kun je meer mee doen dan je denkt. Vier recepten, vier keer anders.
Watermeloenfrietjes met dipsaus (via Delish)
Ingrediënten (portie voor vier personen):
1/2 watermeloen in fijne reepjes gesneden
zeste van een limoen
1 el chilipoeder
zout
Dipsaus:
1/4 kop Griekse yoghurt
1 el limoensap
2 el honing
snufje chilipoeder
Werkwijze:
Combineer de watermeloen, limoenzeste, chilipoeder en zout in een kom en meng door elkaar. Doe in een andere kom de yoghurt, honing en limoensap en werk af met een snuifje chilipoeder.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Watermeloensteak (via The Kitchn)
Ingrediënten
1 grote watermeloen
25 ml sherry
flinke klont boter
zout en peper
100 ml balsamicoazijn
50 gr suiker
Werkwijze:
Ontdoe de watermeloen van zijn schil, snij het in een mooie rechthoekige vorm en verwijder zo veel mogelijk van pitten. Wikkel de watermeloen samen met de sherry en boter in aluminiumfolie. Laat 2 tot 2,5 uur roosteren. Maak ondertussen de balsamicodressing. Doe de balsamicoazijn en de suiker in een pannetje en breng op hoog vuur aan de kook. Eenmaal als dat kookt, zet je het vuur zachter en laat je het nog 15 à 20 opstaan tot de vloeistof stroopachtig is.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Slaatje met watermeloen en feta (via Jamie Oliver)
Ingrediënten (portie voor vier personen):
1/4 kop olijfolie
2 el rode wijnazijn
1/2 tl zout
3 koppen watermeloen in blokjes
1 kop komkommer in blokjes
1 kop verkruimelde feta
1/2 kop fijngesneden rode ui
1/2 kop fijngesneden munt
Werkwijze:
Neem een kom en meng de olijfolie met de rode wijnazijn en het zout. Neem een grote serveerschaal en doe er de watermeloen, feta, komkommer, rode ui en munt in. Overgiet met de dressing en meng.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gegrilde watermeloen als dessert (via Delish)
Ingrediënten (portie voor vijf personen):
1/4 kop honing
1 el olijfolie
1 kleine watermeloen in kleine partjes gesneden
zeste van een limoen
Fleur de sel en munt voor de afwerking
Werkwijze:
Neem een kom en meng de honing, olijfolie en limoenzeste. Strijk met dat mengsel de partjes watermeloen in en leg ze op de grill. Ze zijn klaar na ongeveer een minuut of als er zwarte strepen beginnen in te staan. Werk af met fleur de sel en munt.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hoofdpunten
Waarom Limburg in de sterftestatistieken zo afwijkt van de rest van het land
Kan je enkel door stress overlijden in je slaap? “Onwaarschijnlijk”, zegt cardioloog
Zondagswandeling zet immense kloof tussen leider en rode lantaarn in de verf
Prinsenpaar trouwt voor de kerk in carnavalsoutfit, gemaakt door ontwerpster Efteling
Beste van Plus
Lees meer
GEPROEFD. Een hip, maar sfeervol volkscafé: Hasselt heeft nieuwe bistrobar voor bon-vivants
Waar eet … Arno van ‘Regi Academy’? “Alsof je langs Route 66 een Amerikaanse burger bestelt”
Perfect aperitiefje voor buiten: een kruidige koffie met extra kick voor koude dagen
Onze wijnkenner tipt 4 flesjes om zomaar te kraken, zonder een maaltijd