Australische eierengooier doneert ontvangen giften aan slachtoffers Christchurch

Een Australische tiener die een ei kapotsloeg op het hoofd van een extreemrechtse politicus heeft de bijna 100.000 Australische dollar (ruim 60.000 euro) die hij na zijn daad via crowdfunding kreeg gedoneerd aan de slachtoffers van de aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch.

Will Connolly, bijgenaamd “Egg boy”, trof in maart het hoofd van senator Fraser Anning, tijdens een bijeenkomst in Melbourne. Hij deed dat nadat de politicus een verband had gelegd tussen de immigratie van moslims en de tragische gebeurtenissen in Christchurch, waar 51 gelovigen gedood werden door een Australische blanke racist. Anning, die er bij de federale verkiezingen van deze maand niet in slaagde zijn Senaatszetel te behouden, sloeg Connolly daarop tweemaal in het gezicht.

Dinsdagavond deelde de 17-jarige tiener mee dat hij al het geld dat het publiek hem schonk via twee crowdfundingacties - om zijn juridische kosten te betalen en om meer eieren te kopen - doneerde aan het slachtofferfonds Christchurch Foundation and Victims Support. “Gelukkig werkte Gordon Legal (een advocatenkantoor, red.) pro Deo voor mij, dus ik heb geen juridische kosten. Ik besloot om al het geld te doneren aan de slachtoffers van het bloedbad... het is niet aan mij om het te houden”, schreef Connolly op Instagram, die ook zei te hopen dat het geld de slachtoffers “wat verlichting” kan brengen.

Het Australische parlement besliste naar aanleiding van Annings opmerkingen over de aanslagen formeel om hem te censureren, voor zijn “opruiende en verdelende opmerkingen”. Connolly kreeg een officiële waarschuwing van de politie, en gaf later toe dat zijn daad “niet het juiste was om te doen”.

Bekijk hier de beelden van het ‘Egg Boy’-incident:

Meer over Nieuw-Zeeland