© Photo News

Geen droomwedstrijd tegen Rafael Nadal voor Kimmer Coppejans

Kimmer Coppejans (ATP 178) heeft zich maandag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van Roland Garros. Hij verloor op het gravel in Parijs in drie sets van de Duitser Yannick Maden (ATP 114).

jmar

Na 3 uur en 6 minuten stond de 7-6 (7/0), 7-5 en 6-3 eindstand op het scorebord van court 4.

Het was het eerste onderlinge duel tussen de 25-jarige Oostendenaar en de 29-jarige Maden. Allebei overleefden ze drie kwalificatierondes.

In de tweede ronde mag Maden zich opmaken voor een clash met elfvoudig winnaar Rafael Nadal (ATP 2). De Spanjaard liet zich niet verrassen door de Duitse qualifier Yannick Hanfmann (ATP 180).

Kimmer Coppejans stond voor de tweede keer op de hoofdtabel aan de Porte d’Auteuil. In 2015 ging hij er eveneens in de eerste ronde uit tegen de Fransman Nicolas Mahut.

Goffin

David Goffin plaatste zich zondag wel voor de tweede ronde na een eenvoudige overwinning tegen de Litouwer Ricardas Berankis (ATP 73). Hij treft nu de Serviër Miomir Kecmanovic (ATP 85).

Coppejans grijpt naast duel met Nadal: "Eerste set was cruciaal"

Kimmer Coppejans (ATP 178) kon zich maandag niet plaatsen voor de tweede ronde van Roland Garros. Hij verloor op het gravel in Parijs in drie sets van de Duitser Yannick Maden (ATP 114). Na 3 uur en 6 minuten stond de 7-6 (7/0), 7-5 en 6-3 eindstand op het scorebord van court 4.

In de eerste set kwam de Oostendenaar dicht bij setwinst. "Deze wedstrijd had ook anders kunnen uitdraaien", vertelde Coppejans na afloop. "In de eerste set krijg ik drie setpunten. Die laat ik liggen en vervolgens lever ik een slechte tiebreak af. In set twee sta ik twee keer een break voor, maar kan ik niet doorzetten. Die eerste set was dus cruciaal, maar goed: dat is tennis. Ik speelde ook minder sterk dan in de kwalificaties, minder constant en de tegenstander was net wel solide. Nu ben ik teleurgesteld, evengoed weet ik dat ik over enkele dagen fier mag zijn over mijn Roland Garros."

Coppejans beseft ook wel dat het allemaal nog wat beter moet als hij een vaste klant op de hoofdtabel van de grandslamtoernooien wil worden. "Het zijn die kleine zaken: defensief sterker worden, nog wat harder slaan. Soms mis ik nog kracht, waarmee ik de tragere spelers wat meer pijn zou kunnen doen."

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer