Britse krant The Guardian tipt klein Belgisch festival

Bij de Britse krant The Guardian zijn ze met de festivalzomer voor de deur op zoek gegaan naar de betere kleine festivals, kwestie van een mensenmassa op te weide te vermijden. Ook het Horst -festival haalde de top twintig van met de twintig toppers. Een overzicht.

vwh

Het festival, dat in 2019 van Holsbeek verhuist naar de Asiat-site, een voormalige militaire site langs de rivier de Zenne in Vilvoorde-Noord, wordt omschreven als een ideale mix van beats en kunst. De line-up krijgt lof, maar het is de combinatie met een reeks workshops rond design, kunst, architectuur en muziek onder de gemeenschappelijke noemer The Lab die indruk maakt bij de Britten.

“De ambitie van het festival gaat verder dan het evenement, met als doel ruimtes (en talent) te ontwikkelen, inclusief de vernieuwing van het Asiat-gebied. Vanaf juli zal er in de aanloop naar het festival een tentoonstelling met verschillende locatiespecifieke kunstwerken plaatsvinden”, staat er te lezen. Het festival vindt plaats van 13 tot en met 15 september. Op het terrein met van 6 hectare komen vier podia te staan waarop vooral elektronische muziek aan bod zal komen van onder meer Joy Orbison en Marcel Dettmann.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook onze buurlanden krijgen een eervolle vermelding in de lijst. Nomads in het Amsterdamse Rhonepark trekt de aandacht door een underground line-up vol funk en techno en de combinatie met een biomarkt. In Frankrijk wordt Evasion getipt in Grand Parc Miribel Jonage, vlakbij Lyon. Het evenement vindt plaats op het bijhorende recreatiegebied en je kunt je tussen het dansen in aan een zwempartij wagen. Een overzicht van de overige festivals in de ranglijst, voor wie een vakantie in Europa wil combineren met een streepje muziek:

Parallel, Spanje

Meadows in the Mountains, Bulgarije

Awake, Roemenië

Sacred Ground, Duitsland

Secret Solstice, IJsland

Uprising, Slowakije

Instytut, Poland

Ypsigrock, Sicilië

Mandrea, Italië

Love International, Kroatië

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Unum, Albanië

Kolorádó, Hongarije

Body & Soul, Ierland

Waking Life, Portugal

Sommerøya, Noorwegen

Week-End au Bord de L’eau, Zwitserland

Heartland, Denemarken

Meer over Citytrip

Niet te missen