Fans verkiezen Eden Hazard tot Speler van het Jaar in Premier League

Print
Fans verkiezen Eden Hazard tot Speler van het Jaar in Premier League

Foto: Reuters

Eden Hazard is door de fans verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League, zo maakte Chelsea maandagmiddag bekend.

In de door de Engelse spelersvakbond PFA georganiseerde verkiezing waarbij fans hun stem konden uitbrengen, haalde de Rode Duivel het met 34 procent van de stemmen van het Manchester City-trio Sergio Agüero, Bernardo Silva en Raheem Sterling, en het Liverpool-duo Virgil van Dijk en Sadio Mané. Vorig jaar ging de trofee naar Mo Salah, een jaar eerder viel Harry Kane in de prijzen.

Met zestien doelpunten en vijftien assists was Hazard dit seizoen betrokken bij 31 doelpunten, statistieken die geen enkele andere speler kon voorleggen. De verrassing was dan ook groot toen hij naast het Team van het Seizoen viel in de Premier League. Aan individuele prijzen nochtans geen gebrek bij Hazard in de Premier League, eerder werd hij onder meer al verkozen tot Premier League Speler van het seizoen (2015), PFA Belofte van het Jaar (2014), PFA Speler van het Jaar (2015), FWA Speler van het Jaar (2015) en werd hij bij Chelsea vier keer (2014, 2015, 2017 en 2019) verkozen tot Beste Speler van het Seizoen.

Liverpool-verdediger Virgil van Dijk werd eerder dit seizoen al tot PFA Speler van het Jaar en Premier League Speler van het Jaar verkozen. De Football Writers’ Association (FWA), de Engelse schrijvende pers, koos dan weer verrassend voor Sterling.

Woensdag kroon op het werk?

De afscheidnemende Hazard speelt woensdagavond in het olympisch stadion in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe de finale van de Europa League tegen Arsenal. Voor Eden Hazard wordt het na zeven seizoenen de laatste wedstrijd voor Chelsea, de verwachting is dat na de finale zijn transfer naar Real Madrid definitief afgerond wordt. Hazard wil in schoonheid afsluiten en mikt met een tweede Europa League op zijn zesde prijs bij de Londense club. De Europa League was ook de eerste trofee die Hazard destijds in 2013 met Chelsea won, al was hij er toen in de met 1-2 gewonnen finale tegen Benfica door een blessure niet bij. Nadien volgden nog twee landstitels (2015 en 2017), een League Cup (2015) en de FA Cup (2018).