Een veilig en uitdagend nest voor KOALA

Print

Foto: Een Hart voor Limburg Een Hart voor Limburg

Sint-Truiden - Tijdens de eerste jaren van een kind is het belangrijk dat het kind vrij op ontdekking kan gaan in een veilige omgeving. Daarom organiseert het KOALA-project laagdrempelige activiteiten voor kinderen tussen 0 en 3 jaar, waarvan de ouders niet het sociale netwerk hebben om dit in een ongedwongen sfeer te doen.

De bedoeling is dat de kinderen via een gevarieerd spel hun eerste sociale vaardigheden aanleren en ze op die manier met minder achterstand aan de kleuterschool kunnen beginnen. Tegelijkertijd wordt het sociaal netwerk van de ouders uitgebreid en verhoogt hun draagkracht, wat de kinderen ten goede komt.

Één van de activiteiten is de speelb®abbel. De speelb®abbel is voor (groot)ouders of opvoeders met een kindje van -9 maanden tot en met 3 jaar. Tijdens deze ontmoetingen zetten ze in op sociale contacten en geven ze de (groot)ouders de mogelijkheid om met elkaar te babbelen op een ongedwongen manier. Thema’s kunnen zijn knutselen, alledaagse dingen, informatie over hun rechten en plichten,… Omdat gezonde voeding een belangrijk item is tijdens alle activiteiten, worden er o.a. fruit en boterhammen voorzien.

Het unieke aan dit KOALA-project is een samenwerking tussen het kinderdagverblijf de Egeltjes, de vereniging waar armen het woord nemen, vzw OnderOns (samenlevingsopbouw RIMO Limburg) en In-Z. Ze werken met twee pedagogische medewerkers, één agogische medewerker en twee brugfiguren. Deze brugfiguren slaan de brug tussen de mensen en de welzijnsorganisaties. Ze bouwen een vertrouwensband op en op die manier wordt de stap naar de hulpverlening verkleind.

Een initiatief waar Een Hart voor Limburg graag haar schouders onder zet.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio