Alison Van Uytvanck overleeft eerste ronde Roland Garros niet, uitgeschakeld in drie sets

Print
Alison Van Uytvanck overleeft eerste ronde Roland Garros niet, uitgeschakeld in drie sets

Foto: BELGA

Alison Van Uytvanck heeft de eerste ronde van Roland Garros niet overleefd. De Brabantse verloor in drie sets (6-1, 5-7, 2-6) de eerste ronde niet tegen de Spaanse Sorribes Tormo.

De nederlaag van Van Uytvanck is verrassend te noemen. De 25-jarige Grimbergse behaalde in 2015 de kwartfinales op Roland Garros en was begin mei op het gravel in Rabat nog goed voor een stek in de halve finales.

“Ik heb te veel fouten gemaakt”, zuchtte ze na haar 6-1, 5-7, 6-2 nederlaag. “Ik was een beetje nerveus en aan de andere kant stond iemand die niets te verliezen had. Het was aan mij om winnende slagen af te leveren, maar in plaats daarvan maakte ik fouten.”

Alison Van Uytvanck maakte volgens de statistieken inderdaad veel te veel fouten: 39 unforced errors in totaal. “Misschien als ik wat meer vertrouwen had gehad en wat meer wedstrijden in de benen had, dat ik hier wel kon winnen. Ik moest opgeven voor het toernooi van Rome omdat ik last had aan mijn schouder en elleboog, maar ondanks dat was het gevoel op training goed”, legde ze uit. “Ik ben blijven strijden en in de derde set had ik even goed 4-2 voor kunnen komen, maar in plaats daarvan werd het 4-2 voor haar. Maar ik heb in het algemeen gewoon niet goed genoeg gespeeld.”

Voor de 22-jarige Sorribes Tormo is het haar derde deelname op Roland Garros. De vorige twee keer (2016 en 2017) geraakte ze niet door de eerste ronde. In haar eerste tweede ronde ooit treft Sorribes Tormo de winnares van het duel tussen de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 7) en de Japanse Misaki Doi (WTA 110).