Zuhal Demir (N-VA) wil verder met een centrumrechtse coalitie

Print
Zuhal Demir (N-VA) wil verder met een centrumrechtse coalitie

Zuhal Demir wil verder met een centrumrechtse coalitie. Dat zei de N-VA-lijsttrekker voor de Kamer in Limburg zondag na het uitbrengen van haar stem. “De kiezer gaat zich moeten uitspreken vandaag en als de kaarten goed liggen, zou ik het werk verder willen zetten”, zo zei ze in de Limburghal in Genk.

“We hebben zowel op federaal als Vlaams niveau een aantal hervormingen doorgevoerd, maar we zijn er nog niet”, gaat Demir voort. “We moeten vooruit gaan maar ik ben wel hoopvol voor de toekomst en de volgende generatie.” Demir bracht vergezeld met haar dochter en man haar stem uit.

N-VA verloor volgens de laatste peiling in Limburg heel wat van haar aanhang. De laatste dagen van de campagne werd daarom alles uit de kast gehaald om de kiezer toch te overtuigen om op de N-VA te stemmen.

“Het was een zware campagne maar al bij al wel een goede. Ik denk dat er toch een aantal kernpunten aan bod zijn gekomen, zoals onderwijs, waar de lat weer hoger moet liggen en leerkrachten weer les moeten geven”, aldus Demir, die ook de laagste pensioenen die weer omhoog moeten en een strenger migratiebeleid aanhaalde.

VERKIEZINGEN 2019. Volg hier het verkiezingsnieuws.


VERKIEZINGEN 2019. Volg hier al het nieuws.