Organisator Boekenbeurs (50) sterft na crash met Porsche tegen wand van Craeybeckxtunnel

Print
Organisator Boekenbeurs (50) sterft na crash met Porsche tegen wand van Craeybeckxtunnel

Foto: BFM, Facebook

Een bestuurder is zaterdagnamiddag tegen de tunnelwand van de Craeybeckxtunnel in Antwerpen geknald. De vijftiger overleed aan zijn verwondingen. Het gaat om Alexis Dragonetti, een grote naam uit de Belgische boekenwereld.

Het ongeval gebeurde rond 15.15 uur, in de richting van Brussel. Een Porsche knalde er aan de ingang van de tunnel tegen de wand. De chauffeur werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed niet veel later. Er was een tijdlang hinder voor het verkeer, rond 16 uur was het ongeval afgehandeld.

Het slachtoffer is Alexis Dragonetti, een bekende naam uit de Belgische boekenwereld. De vijftiger was CEO van Ballon Media, onder meer bekend van de strips van Jommeke, en gedelegeerd bestuurder van Boek.be, de organisator van de Antwerpse Boekenbeurs.

“Met groot verdriet melden wij u het overlijden van Alexis Dragonetti. Onze CEO maar ook inspirator, motivator en vriend bij Ballon Media. Hier zijn geen woorden voor. Enkel onze innigste gedachten en deelneming voor familie, vrienden, alle medewerkers bij Ballon Media en alle vrienden, collega’s uit de boeken- en stripwereld”, laat Ballon Media weten in een persbericht.