Thomas Buffel kondigt afscheid aan

Print
Thomas Buffel kondigt afscheid aan

Foto: JEFFREY GAENS

Thomas Buffel (38) kondigt vandaag na 22 jaar het einde aan van zijn indrukwekkende carrière. Dat schrijft hij zaterdagochtend op Instagram. Na maanden piekeren krijgt Thomas Buffel eindelijk over zijn lippen dat hij ermee stopt. De teller stopt op 762 wedstrijden. Een beslissing die misschien evident lijkt, maar dat allerminst was. “Mentaal draai ik nog steeds wat cirkeltjes”, geeft hij toe in de krant.

Dit seizoen drong bij Buffel naar eigen zeggen steeds nadrukkelijker het idee door om zijn schoenen aan de haak te hangen. Maar wat brengt de toekomst nu zijn carrière erop zit? “Mijn inbox loopt vol met reacties om T1 of T2 te worden bij Genk”, grijnst Buffel. “Er polste al een club voor een rol als assistent-coach en speler. Blijkbaar is dat populair tegenwoordig. Maar misschien kom ik beter even tot rust. Als er nu een aanbieding voorbijkomt, zal het een héél goeie moeten zijn. Dan ligt het verhaal als analist iets meer voor de hand. Op die manier heb ik iets meer tijd om mij voor te bereiden op een trainerscarrière, door veel matchen te bekijken, een beetje zoals Gert Verheyen. Ik krijg ook een pak extra-sportieve aanbiedingen uit de bedrijfswereld. Een headhunter contacteerde me zelfs om ergens sportief directeur te worden. Ik zal moeten filteren en het juiste moment kiezen.”

Buffel was jarenlang de sterkhouder van KRC Genk, maar kwam het voorbije seizoen voor Zulte Waregem uit.

Dit bericht bekijken op Instagram

Als kleine jongen kon ik hier alleen maar van dromen. ik ben iedereen dankbaar die zijn steentje heeft bijgedragen zodat ik deze fantastische momenten kon beleven. In het bijzonder mijn familie, vrienden, de talrijke supporters en alle clubs waar ik kansen heb gekregen om te groeien. Als voetballer en mens. Nu is het aan mij om ook anderen die kansen te geven. #grateful #respect #thanks @ruddervoorde@cercleofficial @excelsiorrdam @feyenoord @rangersfc @krcgenkofficial @esseveeofficial @belgianfootball As a little boy I could only dream of this. I am grateful to everyone who contributed so I could experience these fantastic moments. In particular my family, friends, the numerous supporters and all the clubs where I have had the opportunity to grow. As a footballer and as a person. Now it is my time to give opportunities to others. #grateful #respect #thanks www.thomasbuffel.com

Een bericht gedeeld door Thomas Buffel (@thomasbuffel19) op