zaterdag 25 mei 2019 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook gplus nextprevshare twitter video

Ex-Moeskroen-coach Bernd Storck ligt in poleposition om volgend seizoen naast het veld te staan in de Luminus Arena. Photo News

Clement kiest voor Club

Philippe Clement ruilt landskampioen Racing Genk zoals verwacht in voor Club Brugge. Na enkele dagen van intensieve onderhandelingen hakte hij vrijdag de knoop door. Hij keert terug naar zijn oude liefde. Met Club veroverde hij als speler twee landstitels en drie bekers. Als assistent-coach voegde hij daar nog een titel en beker aan toe. Na een ommetje via Waasland-Beveren en Genk, dat hij naar de vierde landstitel uit de clubgeschiedenis loodste, verhuist hij opnieuw naar Jan Breydel.

Pas volgende week woensdag wordt Clement officieel voorgesteld. Maar vrijdag reageerde hij op de website van Club als volgt: “Eerst en vooral wil ik de hele KRC Genk-familie bedanken. Ik had er een fantastische periode met als summum het behalen van de titel. Het was geen evidente beslissing om een keuze te maken tussen twee ploegen waarmee ik heel close ben. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt. In Genk heb ik prijzen gepakt als speler en als trainer. Bij Club slaagde ik daar ook in als speler en assistent-coach. Het is nu tijd om de kroon op het werk te zetten door ook bij Club prijzen te pakken als hoofdcoach.”

Club-voorzitter Bart Verhaeghe was in de wolken met de keuze van Clement: “Hij bezit alle eigenschappen van een toptrainer en heeft een groot hart voor Club Brugge.”

Bij Genk wordt intussen de opvolging van Clement voorbereid. Er zouden al contacten zijn geweest met vier coaches, waaronder zeker Bernd Storck. “Maar we gaan niet overhaast te werk gaan”, aldus voorzitter Peter Croonen en technisch directeur Dimi de Condé. “Essentieel is dat we de juiste keuze maken.” (rco)

Nieuwe Video's