Neos-leden op midweek naar de Moezel

Print
Neos-leden op midweek naar de Moezel

Foto: Hélène Vissers

Lommel - 22 leden van Neos Lommel vertrokken op maandag 20 mei richting Moezel, waar ze tot vrijdag verbleven in vakantieoord Eurostrand in Leiwen.

Het betrof een all-in formule waardoor er bij aankomst, omstreeks lunchtijd, al een lekker buffet wachtte. In de namiddag trok het gezelschap naar de stad Trier, een gezellige stad met als toeristisch hoogtepunt de Porta Negra, die ook in het zonlicht nog donker, om niet te zeggen zwart was.

Op dinsdag werd de zon vervangen door regen... Toch naar Bernkastle voor een boottocht op de Moezel met natuurlijk beperkte zichtbaarheid en ook een wandeling in het pittoreske stadje, wel onder de paraplu. Spijtig, maar niemand verloor zijn goed humeur. En toen de zon volop van de partij was om op woensdag Saarbrücken te bezoeken en de gids Frido hen tijdens de wandeling door de stad verraste met interessante verhaaltjes, was ook dit bezoek een schot in de roos.

Donderdag was als rustdag ingepland maar dat was zonder rekening te houden met de actieve leden van de groep die wel iets sportievers wilden doen dan wijnproeven, hetgeen ook op het programma stond voor de liefhebbers. Ze vertrokken, weeral onder een blauwe hemel, met 14 fietsers langs de oevers van de Moezel richting Neumagen. Op een terrasje iets lekkers gedronken, dan de vikingboot gevonden en bewonderd en op de terugweg gepicknickt met zicht op de Moezel. Ze waren tijdig terug voor de extra verwennerij door het hotel met koffie en een waar taarten festijn.

Nog een dikke pluim op de hoed van het hotel voor de catering. Het gezelschap heeft allemaal echt lekker en waarschijnlijk teveel gegeten. De keuze was groot, gevarieerd en vooral ook lekker.

Wat ze ‘s avonds zoal deden? Er werd animatie aangeboden: van modeshow tot opvoeren van theaterstukjes. Omstreeks 21 uur begon de DJ met zijn taak om de bende op de dansvloer te krijgen wat hem aardig lukte. Hij kreeg zelfs een polonaise op gang. De sfeer zat er echt in. Er werd ook gekaart, spijtig dat er toch altijd wel iemand is die niet tegen zijn of haar verlies kan. En wat een 'Fwiet' precies is, zullen ze nooit echt te weten komen. Wel dat die hen buikpijn gaf van het lachen. En het PV 20190001 werd bij nader onderzoek horizontaal geklasseerd.

En dan kwam vrijdag, de terugreis. Niet zomaar recht naar Lommel maar een tussenstop in Konz waar ze het Freilichtmuseum bezochten. Een mooi rustig park in de stijl van Bokrijk. En nog een tweede tussenstop in Mantenauer waar ze een hespenrokerij bezochten. Proeven doet kopen en dat werd door velen toegepast. En dan naar Lommel. Het einde van een supergeslaagde midweek. Iedereen ging met een tevreden gevoel naar huis! Voor herhaling vatbaar.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio