Mick Schumacher veroorzaakt wegblokkade in F2-race in Monaco

Print
Mick Schumacher veroorzaakt wegblokkade in F2-race in Monaco

Opstopping in de F2-race, met als oorzaak Mick Schumacher. Zijn auto is die met ‘Prema’ op de achtervleugel. Foto: Photo News

Mick Schumacher, de zoon van Michael, heeft de eerste F2-race in Monaco in een chaos herdoopt. Bij een te optimistische aanval raakte de piste geblokkeerd aan Rascasse, waardoor de race werd stilgelegd.

Mick Schumacher veroorzaakt wegblokkade in F2-race in Monaco
Iedereen moet stoppen aan café La Rascasse. Foto: Photo News

Schumacher Jr. (20) had zich bij zijn eerste optreden in Monaco als vierde gekwalificeerd en dat was best goed. Met een slechte start verloor hij een plaats, maar dat maakte hij goed met een gedecideerde inhaalactie op Anthoine Hubert. Maar de aanval die hij later in de race inzette op Tatiana Calderon, was totaal kansloos. De twee maakten contact en gingen dwars, waardoor er op de smalle piste geen doorkomen meer aan was. De rest van het veld kon alleen maar stoppen en de motor afzetten.

Mick Schumacher veroorzaakt wegblokkade in F2-race in Monaco
Mick Schumacher. Foto: Photo News

Het incident gebeurde in het bochtencomplex rond restaurant/club La Rascasse, precies op de plaats waar vader Michael Schumacher in 2006 zijn Ferrari opzettelijk in de vangrails ‘parkeerde’, opdat Fernando Alonso zijn snelle ronde niet kon afmaken. Die onsportieve actie werd toen bestraft.

Schumacher kreeg voor zijn actie een drive through-straf en incasseerde ook nog eens vijf strafseconden omdat hij de baan had afgesneden. Een sterk debuut in Monaco werd zo een nachtmerrie. Schumacher werd als veertiende geklasseerd en moet in race 2 ook op die plaats vertrekken.

De F2-race lag lange tijd stil om de piste weer vrij te maken. Na de herstart won Nyck de Vries voor Luca Ghiotto en Nobuharu Matsushita. Nicolas Latifi blijft leider. De Canadees had voor de start drie strafplaatsen gekregen, omdat hij de witte lijn bij de exit van de pitlane gekruist had. Hij werd 13de en scoorden geen punten.

Ugo de Wilde

In de Formule Renault pakte de Belg Ugo de Wilde de 11de en 12de startplaats. Op een opdrogende piste vocht hij mee voor de topposities, maar zijn voorlaatste ronde werd verstoord door een neutralisatie (full course yellow) en in zijn laatste ronde zette hij in de Loews-haarspeld per ongeluk de pitstraat-begrenzer in werking.

“Ik zeg niet dat ik de pole had gepakt, maar tweede of derde zat er toch wel in”, aldus De Wilde. “Ik ga in de race proberen toch nog punten te pakken, want al mijn rechtstreekse rivalen starten voor mij. Ik hoop Monaco toch nog te verlaten als beste rookie. Daarna komen er eindelijk circuits aan die ik al ken”, aldus de 16-jarige De Wilde, die de jongste rijder aller tijden is op het stratencircuit van Monte Carlo.

Mick Schumacher veroorzaakt wegblokkade in F2-race in Monaco
Ugo de Wilde. Foto: GDC