“Harvey Weinstein koopt burgerlijk proces af”

Print
“Harvey Weinstein koopt burgerlijk proces af”

Harvey Weinstein Foto: REUTERS

Filmproducent Harvey Weinstein heeft een akkoord gesloten met verschillende vermeende slachtoffers en schuldeisers die rechtszaken tegen hem hadden aangespannen. Door 44 miljoen dollar (ongeveer 39,3 miljoen euro) te betalen, koopt Weinstein zo alle burgerlijke rechtszaken tegen hem af. Dat meldt de Wall Street Journal.

Het akkoord, dat nog wel getekend moet worden, moet een einde maken aan alle burgerlijke rechtszaken tegen de voormalige Hollywood-magnaat en de Weinstein Company, ook procedures in Canada en het Verenigd Koninkrijk. Een woordvoerder van Weinstein weigert het bestaan van het akkoord momenteel te bevestigen.

Weinstein blijft nog wel het doelwit van een strafrechterlijke procedure, die zou moeten leiden tot een proces in september. De filmproducent werd vorig jaar formeel beschuldigd van twee gevallen van seksuele agressie, al blijft Weinstein ontkennen ooit seks zonder toestemming te hebben gehad. Zijn advocaten pleiten onschuldig in de strafzaak. De man riskeert een levenslange gevangenisstraf.

Weinstein viel van zijn machtige voetstuk toen meer dan zeventig vrouwen getuigden over machtsmisbruik en seksuele intimidatie. Het was het begin van de #metoo-beweging.

BEKIJK OOK.

Harvey Weinstein heeft zich aangegeven bij de politie