Verkiezingen 2019: zo volg je zondag alles op de voet bij HBVL

Print
Verkiezingen 2019: zo volg je zondag alles op de voet bij HBVL

Foto: HBvL

Wil je zondag 26 mei absoluut niets missen van de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen? Wil je snel weten welke partij wint of verliest en welke coalities er gevormd kunnen worden? Je kan al het verkiezingsnieuws makkelijk volgen via onze gratis nieuwsapp.

1. Altijd op de hoogte dankzij de nieuwsapp

Alle belangrijke resultaten versturen we via pushberichten. Die krijg je wanneer je de gratis nieuwsapp van Het Belang van Limburg installeert en ‘pushberichten’ aanvinkt in de instellingen. Download de app voor iOS of voor Android.

Als je de app al geïnstalleerd hebt, maar nog geen nieuwsalerts ontvangt, selecteer je best even ‘menu’ (linksbovenaan uw beginscherm klikt u op de drie streepjes) en daarna ‘instellingen’ (onderaan) om na te kijken of je onze pushberichten al ontvangt.

2. Live verslaggeving op de site

Naast de app kan je ook de hele dag terecht op de website. Via onze live verslaggeving blijf je minuut per minuut op de hoogte van de verkiezingsdag. Je kan de live hier terugvinden.

3. Alle uitslagen op interactieve kaarten

Zodra de eerste resultaten binnenlopen, kan je zondag op interactieve kaarten alle uitslagen zien, zowel voor de Vlaamse, federale als Europese verkiezingen. Je kan zelfs – door jouw gemeente te selecteren – zien welke partij in jouw gemeente de populairste is. Bovendien kan je ook de zetelverdeling bekijken zodra die beschikbaar is.

4. Blijf op de hoogte via Facebook en Instagram

Ook op de sociale media van Het Belang van Limburg zal je zondag het verkiezingsnieuws kunnen volgen. Onze politiek journalisten zullen tijdens een Facebook live de resultaten analyseren. Ook op onze Instagrampagina zal je de verkiezingsdag kunnen volgen.

Ook interessant

Lees hier al het nieuws over de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Je kan ook onze dossiers nog eens bekijken op de pagina met verkiezingsthema’s.

Een overzicht van alle kandidaten en lijsten nodig? Dat vind je hier.

Twijfel je nog op wie je moet stemmen? Ontdek dan met onze standpuntchecker bij welke partij jij het meest aansluit over de thema’s mobiliteit, klimaat en energie, economie en zorg, en migratie en integratie.


VERKIEZINGEN 2019. Volg hier al het nieuws.

Nieuwe Video's