FM Goud neemt deel aan militaire oefening

Print

Foto: Michel Vanderfeesten

Peer - Van 13 tot 24 mei vindt er een militaire oefening plaats in onze provincie. Militairen uit België, Denemarken, Duitsland en Nederland namen deel. Twee delegaties bezochten ook de radiostudio van FM Goud.

De Information Operations Group uit Heverlee organiseert haar jaarlijkse oefening van 13 tot 24 mei in de provincie Limburg. De militaire eenheid is gespecialiseerd in civiel-militaire samenwerking en operationele communicatie. De oefening gaat daarom voornamelijk door in een burgeromgeving.

Radiozender FM Goud werd op dinsdag 21 mei door twee groepen van militairen aangedaan tijdens deze oefening met naam 'Clever Chameleon'. 's Ochtends ontving radiobaas Michel Vanderfeesten een delegatie uit Nederland en in de namiddag kwam die uit Duitsland. "Het is al het vierde jaar op rij dat wij vol enthousiasme en belangeloos deelnemen om deze militairen oefenkansen te geven. In het verleden maakte het bezoek wel eens deel uit van een scenario waarbij FM Goud een radiostation was in oorlogsgebied. Dat was deze keer niet het geval. De militairen moesten de door hen vooraf vergaarde informatie over FM Goud checken. Het was vooral een oefening in communicatie."

Uit dankbaarheid ontving de radiozender een 'Certificate of Appreciation'.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio