COLUMN: De tussenfase

Print

Horpmaal

Heers - Eric Dupain schrijft een column over het dagelijkse leven in Heers.

De Paasvakantie ligt al enkele weken achter ons en de grote vakantie komt stilaan in zicht. Mei loopt op zijn einde en dan weet je het als student wel: even diep ademhalen, twee weken knallen en dan acht weken vrijheid. Mijn parcours loopt enigszins parallel met dat van de studenten. Met Het Gala van de Speler en Speelster van het jaar, in samenwerking met uw krant, met een interland en met mijn zomerse talkshow Helden op 26 juni in Borgloon sta ik ook voor een soort van examenperiode.

Wat de leraren zijn voor de studenten is het publiek voor mij. Een A- of een C-attest kan je vergelijken met veel of weinig volk, een groot of een klein applaus. Zoals de studenten nu al met de neus in de cursussen zitten, ben ik druk doende met het maken van reportages. Spannend, vermoeiend en stresserend is het wel. Ook dat is vergelijkbaar met een student … net als die grote vakantie die in het verschiet ligt. Acht weken lang niet werken, is uitgesloten maar ik weet nu al dat het zomerreces lang zal duren. Mijn lichaam snakt naar rust. Mijn gewone brandstof raakt stilaan op. De adrenaline houdt me staande, maar als die opraakt is er een probleem. Vandaar dat ik dit weekend rust neem. Het moet gewoon. En daarna gaan we gewoon opnieuw knallen. Ook dat moet, omdat het in me zit én omdat ik het graag doe.

Begin juli ga ik eindelijk de film van onze vakantie van vorig jaar monteren om zo helemaal in de stemming te komen voor onze vakantie samen met de fAute vrienden. De weg naar het Zuiden loopt dit jaar niet via Luxemburg, Macon en Lyon. Via Doornik en Parijs gaat het richting Bordeaux en verre omstreken. Pal in de wijnstreek. Leven als God in Frankrijk dus. Ik zie het helemaal zitten net als het etentje dat binnenkort op stapel staat. Fox (Wim Vos, de man op de foto) is back! De man die mij destijds overtuigde om de VRT in te ruilen voor het handbal heeft een nieuwe professionele uitdaging. Hij werkt in het Luikse en dat is niet zo gek ver van Horpmaal. Tijd om af te spreken dus. Fox is nog steeds even speels, rad van tong, energiek en zit barstensvol ideeën. Het ene al wat groter en realistischer dan het andere ;-) Dromen mag. Pardon: dromen moet! Alleen zo kan je je grenzen verleggen.

Wie droomt, kijkt af en toe wel eens naar de sterren. Ik doe dat ook en dan denk ik spontaan aan dat éne nummer van Coldplay met deze openingszin: Cause you're a sky, 'cause you're a sky full of stars! Veel meer is er niet nodig om mij te laten terugdenken aan die memorabele zaterdag van vorig jaar toen Frank en Pé in het huwelijk traden en Tineke een sublieme cover van de hit van Coldplay ten berden pracht. Lang leve het leven. Lang leve de vriendschap en lang leve de vakantie. Maar eerst nog even knallen. Fijn weekend.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio