Honderd bestuurders betrapt op filmen in file op E40: 160 euro boete

Op de E40, waar in Wetteren de hele ochtend een lange file stond, heeft de politie zo’n 100 bestuurders betrapt op filmen of het maken van foto’s. Ze zullen daarom een boete van 160 euro in de bus krijgen, meldt VTM Nieuws. De snelweg werd afgesloten nadat rond 7.20 uur een vrachtwagen die een hoogtewerker vervoerde kantelde ter hoogte van Wetteren. Wie toch in de file terechtkwam, verloor er anderhalf uur. Rond 13 uur was de weg uiteindelijk weer vrij.

“De vrachtwagen moet rechtgetrokken worden, maar dan is er ook nog de kraan die op de vrachtwagen stond. Die weegt 22 ton en er is via de file extra materiaal aangevoerd. Dat heeft even geduurd, maar de takelwerken zijn nu wel aan de gang”, zei Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum woensdagochtend.

Het ongeval gebeurde om 7.20 uur. De vrachtwagen was geladen met een 22 ton wegende hoogtewerker. De bestuurder was net vertrokken van zijn bedrijf in Wetteren en reed de snelweg op. Amper enkele honderden meter verder begon zijn aanhangwagen te slingeren. Hij verloor de controle over het stuur en reed de rechterberm in. Het gevaarte achter zijn cabine sloeg over de ganse breedte van de weg over de E40. Er was geen doorkomen meer aan. De bestuurder van de vrachtwagen bleef ongedeerd. Hij kon zelf zijn cabine verlaten en bleef de takelwerken opvolgen.

Het verkeer moest de snelweg verlaten in Merelbeke om zo via de N9 om te rijden.