Dewaest vereeuwigt Genkse titel met tatoeage op linkerbovenbeen

Print
Dewaest vereeuwigt Genkse titel met tatoeage op linkerbovenbeen

Dat Sébastien Dewaest zot is van tatoeages wisten we al. Het lijf van de KRC Genk-verdediger staat er vol mee. Toch heeft hij nog een plekje gevonden om de vorige week veroverde landstitel op zijn lichaam te vereeuwigen.

Op Instagram circuleert een foto van het linkerbovenbeen van Dewaest met daarop de kampioenentrofee van de Jupiler Pro League getatoeëerd. Die kregen hij en zijn Genkse ploegmaats afgelopen zondag overhandigd na de laatste competitiewedstrijd tegen Standard (0-0). Drie dagen eerder volstond een 1-1-gelijkspel op bezoek bij Anderlecht voor de vierde landstitel in de clubgeschiedenis. Dewaest, die in de zomer van 2015 in de Luminus Arena neerstreek, speelde daar met 34 optredens een belangrijke rol in en was centraal achteraan de rots in de branding in het elftal van coach Philippe Clement.

Met zijn tattoo treedt Dewaest in de voetsporen van voormalig STVV-doelman William Dutoit. Die liet in 2015 de titelwinst in tweede klasse op zijn bovenlijf tatoeëren met volgende tekst: ‘Plus le combat est dur, Plus la victoire est belle, 19 avril 2015 Champion, STVV’. Oftewel: ‘hoe moeilijker de strijd, hoe mooier de overwinning’. De roes van het kampioenengeluk, het doet wat met een voetballer.

Lees ook: STVV-goalie Dutoit vereeuwigt kampioenschap met tatoeage