Festivals

Wie de affiche van dit Genks festival wil kennen, moet eerst Tetris spelen

Print
Wie de affiche van dit Genks festival wil kennen, moet eerst Tetris spelen
Genk -

Het Genkse Absolutely Free Festival pakt uit met een leuke gimmick voor de aankondiging van de eerste namen: wie de bands op de affiche wil kennen, moet ze via een spelletje Tetris vrijspelen.

Ben Crabbé is gelukkig in geen velden en wegen te bespeuren, en de meeste bandnamen bestaan ook niet uit acht letters, maar toch waan je je bij de eerste aankondiging van het Absolutely Free Festival eventjes in de studio ‘Blokken’. Die bestaat immers uit een spelletje Tetris: wie een lijn vrijspeelt (of meerdere), krijgt een van de eerste dertien namen op de affiche te zien.

Een knipoog naar de altijd ingenieuze vormgeving van het festival en de knusse weide, zegt medeorganisator Bert Vliegen. “Die staat dit jaar in het teken van oude technologie, 8-bit en overbodige elektronische apparaten”, aldus Vliegen. “Vandaar dat een retrogame als Tetris ons wel een toffe manier leek om onze bezoekers zelf de namen te doen vrijspelen.”

Dit zijn de dertien namen die je uiteindelijk kan vrijspelen: de Britse dj Joy Orbison, Kelly Lee Owens (DJ Set), de geschifte psychedelische Australiërs van Psychedelic Porn Crumpets, Borokov Borokov, Tristan, Pink Room, Ratmosphere, Vito, het Nederlandse contingent bestaande uit Mauskovic Dance Band, YIN YIN, Pip Blom en Lewsberg, en tot slot het toepasselijke Gameboyz II Men, het chiptune-project van Micha Volders en Dijf Sanders.

Absolutely Free Festival vindt dit jaar plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus aan de terreinen achter C-Mine en is zoals de naam aangeeft gratis - als u drie gebruikte batterijen meebrengt, tenminste.

Speel zelf de affiche vrij op deze pagina.

Lees meer over de festivals