Inval bij Nederlands veevoederbedrijf, huiszoeking in Ravels

Print
Inval bij Nederlands veevoederbedrijf, huiszoeking in Ravels

Foto: Hollandse Hoogte / Piet den Blanken

De Nederlandse politie is dinsdagochtend binnengevallen bij een veevoederbedrijf in de buurt van Tilburg. Het zou afvalstoffen toevoegen aan het voer en onvoldoende hygiënisch werken. In de zaak werd ook in België - allicht in het Antwerpse Ravels - een huiszoeking uitgevoerd, klinkt het.

De politie zegt aan het Nederlandse persagentschap ANP “stevig” te willen optreden tegen bedrijven die de regels en keurmerken ondermijnen die de klanten juist moeten beschermen. Het productieproces van het bedrijf is stilgelegd. Samen met het Nederlands Forensisch Instituut, de Inspectie Leefomgeving en Transport, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de omgevingsdienst en het waterschap wordt het terrein onderzocht.

Boekhouding en vrachtwagens in beslag genomen

De boekhouding en vier vrachtwagens van het bedrijf zijn in beslag genomen. Er is ook een huiszoeking gedaan in twee woningen in Tilburg en een woning net over de grens in België. Op de woning van de hoofdverdachte, zijn vermogen en twee voertuigen is beslag gelegd. Belga vernam uit goede bron dat de huiszoeking in België in de Antwerpse gemeente Ravels gebeurde.