De Volksgalm viert 95-jarig jubileum

Print

Zichen-Zussen-Bolder

Riemst - Zaterdag 18 mei vond bij De Volksgalm (Zichen) een concertavond plaats n.a.v. hun 95-jarig jubileum.

De Volksgalm werd gesticht in 1924 door een twintigtal geestdriftige mensen. Onder leiding van haar eerste dirigent, de heer Welters uit Maastricht, werd De Volksgalm al heel vlug een volwaardige harmonie en klom op tot in de hoogste afdeling.
In deze 95-jarige geschiedenis werd het dirigeerstokje al verschillende keren overgedragen. Sinds 23 maart 2003 staat dit harmonieorkest onder de deskundige leiding van de heer Frenk Rouschop.
Ook behaalden de muzikanten heel wat prijzen. In 2016 wonnen zij opnieuw de titel van Limburgs Kampioen en bereikten de top in 2017 op het 17de WMC in Kerkrade waar ze voor de derde keer wereldkampioen werden in eerste divisie met een totaal van 96.08% van de punten.
Afgelopen zaterdag mocht het Harmonieorkest De Volksgalm de concertavond in ’t Paenhuys in Riemst openen met het zeer toepasselijke Overture to Candide van Leonard Bernstein. Ook de Fanfare Eendracht Waubach o.l.v. Jens Gaethofs en de Fanfare St-Caecilia Schimmert o.l.v. Frenk Rouschop gaven achtereenvolgens het beste van zichzelf met een gevarieerd programma.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio