Inhuldiging grottekeningen Grenadiers van André Smets

Print

Kanne

Riemst - Zaterdag 18 mei vond in het Avergat in Kanne de inhuldiging plaats van de grottekeningen Grenadiers van André Smets.

Eén keer per jaar op 19 augustus komen de vrienden van Norcross samen op de Tiendeberg om te herdenken hoe de Bommenwerper Whitley met zijn bemanning op 19 augustus 1941 met zijn bemanning neerstortte.
Jacqui, de dochter van bemanningslid Samuel Norcross, en haar man Bill komen één à twee keer per jaar naar Kanne en altijd brengen ze dan een bezoek in de mooie regio Riemst. Zo bezochten ze vorig jaar de Grotten van Kanne. Ze kwamen er bakker André Smets tegen en waren onder de indruk van de grottekeningen die André er al had gemaakt, maar volgens hen ontbrak er toch nog iets. Er moest ook een tekening komen over de gebeurtenissen van mei ’40 in Kanne waarbij zeker de Grenadiers niet mochten ontbreken.
Zo gezegd, zo gedaan. Bakker André ging de Grotten in en maakte er weer een prachtig werk bij. Afgelopen zaterdag werd dit plechtig geopend in aanwezigheid van enkele prominenten waaronder generaal De Mesmaeker, de delegatie van de RAF (o.l.v. Wing Commander David Cole), de vaandrigs en Jacqui en Bill in hoogsteigen persoon.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio