Klimaatactivisten verstoren debat in ‘De zevende dag’ en gooien confetti over Geert Bourgeois en Guy Verhofstadt

Een debat tussen Geert Bourgeois (N-VA) en Guy Verhofstadt (Open VLD) in De zevende dag is zondagmiddag verstoord door klimaatactivisten. Ze kwamen opvallend in beeld staan en strooiden confetti over de twee gasten en presentator Lieven Verstraeten.

gjs

Het debat tussen Verhofstadt en Bourgeois draaide rond Europa, maar de activisten droegen T-shirts waarop ze opriepen tot klimaatactie. Nadat ze uit beeld verwijderd werden, legden ze zich neer op de grond. Verhofstadt speelde daarop in en zei dat ze beter op de grond zouden gaan liggen voor de Europese zaak in plaats van voor het klimaat. “Want klimaatverandering kan alleen maar opgelost worden door Europa”, aldus de Gentenaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De activisten horen bij protestbeweging Extinction Rebellion. Ze omsingelden de drie mensen aan tafel en gooiden confetti en papiertjes over hen. Hun actiegroep is internationaal actief en gebruikt geweldloos verzet om te protesteren tegen klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit.


VERKIEZINGEN 2019. Volg hier al het nieuws.

Nieuwe Video's