Valérie Courtois (28) stopt met topvolleybal

Print
Valérie Courtois (28) stopt met topvolleybal

Foto: VDB

Valérie Courtois, zus van en topvolleybalster, zegt haar carrière als topsporter vaarwel. “Ik heb er lang over nagedacht en heb besloten om er hier en nu een punt achter te zetten. Het is nu tijd voor fase twee van mijn leven”, zegt de Bilzense.

Courtois kan terugblikken op een mooie carrière, die begon bij VDK Gent. Na VC Oudegem ging het naar Polen (Budowlani Lodz), Dresdner SC in Duitsland om te eindigen bij Stade Français Paris Saint Cloud. De libero was ook jarenlang een van de sterkhouders van de Yellow Tigers, de Belgische nationale ploeg. Begin 2018 stopte zal al als international bij de nationale ploeg, nu komt er helemaal een einde aan haar leven als volleybalster.

“Volleybal is een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Het heeft me vrienden gebracht en veel emoties laten beleven. Ik kan terugkijken op mijn carrière met heel veel goede herinneringen”, klinkt het op Instagram.

Wat Courtois nu gaat doen, weet ze nog niet. “Ik ga reizen en de wereld verder verkennen. Wat er daarna komt, dat zien we dan wel weer.”