Celebs

Evi Hanssen praat over belang van uitstrijkje: “Er zijn abnormale cellen gevonden”

Print

Evi Hanssen heeft vorig jaar te horen gekregen dat er abnormale cellen gevonden waren op haar baarmoederhals. Om anderen te wijzen op het belang van een regelmatig bezoek aan de gynaecoloog, heeft ze een filmpje gedeeld op Facebook over haar jaarlijkse afspraak.

In principe zouden vrouwen iedere twee à drie jaar een uitstrijkje moeten laten nemen, maar Evi Hanssen gaat ieder jaar langs bij haar gynaecoloog. De reden? “Er zijn bij mij onrustige cellen gevonden”, zegt ze. “Gelukkig waren we er vroeg bij.”

In een video op sociale media benadrukt ze het belang van een uitstrijkje. “Het is natuurlijk niet iets waar je als vrouw ongelooflijk naar uitkijkt. Het is niet echt aangenaam, maar we moeten het gewoon doen. Die afwijkende cellen die tot baarmoederhalskanker kunnen leiden, groeien eigenlijk redelijk traag. Als je je regelmatig laat onderzoeken, kunnen ze goed behandelen als ze iets vinden. Dus bel gewoon naar je gynaecoloog en maak een afspraak. Er is geen enkele reden om het niet te doen.”

Niet te missen