Valerie Barthelemy eindigt opnieuw op wereldbeker-podium in Cagliari

Print
Valerie Barthelemy eindigt opnieuw op wereldbeker-podium in Cagliari

Archieffoto Foto: BELGA

Een week na haar eerste podiumplek in een wereldbekermanche is Valerie Barthelemy zaterdag opnieuw derde geworden in het Italiaanse Cagliari. Ze legde de 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen af in 58:10. Barthelemy moest in een sprint nipt haar meerdere erkennen in de Duitse Nina Eim (58:08). De zege ging naar de Britse Sophie Coldwell (57:58).

Barthelemy kwam als tiende uit het water, op tien seconden van Coldwell. In het fietsgedeelte wist ze aan te pikken bij de kopgroep. Coldwell voerde de forcing in het lopen, achter haar streden Barthelemy en de Duitsers Nina Eim en Lena Meissner voor de overige podiumplaatsen.

Pas vorige week vierde Barthelemy in het Chinese Chengdu haar rentree nadat ze eind februari op training met de fiets ten val kwam en een breuk opliep in haar heiligbeen. Ook daar pakte ze het brons.

Christophe De Keyser en Peter Denteneer treden aan bij de mannen in Cagliari. Zij komen later op de dag in actie.

"Ik had een beetje last van mijn knie deze week, waardoor ik niet veel heb kunnen lopen in de voorbereiding op Cagliari", legde de triatlete uit. "Ik bleef wat in het ongewisse, maar de motivatie om het maximum aan punten te pakken met het oog op een olympische kwalificatie hield me scherp. De wedstrijd verliep niet zo eenvoudig. Ik viel bij aanvang van het zwemmen, en had dan ook heel wat werk op de plank om de kopgroep bij te benen. Wat betreft het lopen heb ik in China bewezen dat ik snel ben op de supersprint van 2,5 km. Ik wilde nu ook testen of ik dichtbij de koplopers kon blijven." De test bleek geslaagd voor Barthelemy, die haar laatste 5 km aflegde in een tijd van 17:10, meteen goed voor de derde beste tijd van de 44 deelnemers.

Ondanks de demonstratie van haar goede vorm zal Barthelemy pas eind juni in de wereldbekermanche in Antwerpen opnieuw in competitie aantreden. "Ik bekijk het nog met mijn trainer (Paulo Sousa), maar we hebben een hoogtestage voorzien die twee tot drie weken training zonder onderbreking vereist", preciseerde Barthelemy, die niet zal deelnemen aan het EK in het Nederlandse Weert, waar België het brons in de gemengde aflossing verdedigt.