ROYALS. Prins Harry krijgt gelijk in rechtszaak. En waarom moet Kate Middleton altijd op scherp staan?

Terwijl kunstenares Delphine Boël geld aan het innen is omdat koning Albert geen DNA wil afstaan, is er heel wat gebeurd in de gangen van buitenlandse paleizen. De Queen zoekt een iemand om voor haar te werken, koningin Máxima vierde feest en Kate Middleton schrikt zich af en toe een designerhoedje. Alle weetjes en roddels uit adellijke kringen op een rij.

vwh

Schadevergoeding voor prins Harry

De Britse prins Harry heeft een fikse schadevergoeding gekregen van Splash News en Picture Agency. Deze media-instanties hadden foto’s gemaakt én gepubliceerd van het privéstulpje van de prins en Meghan Markle in de Cotswolds. Daardoor kon het koppel hier volgens het Britse Hooggerechtshof in Londen niet langer blijven wonen. De instanties hebben intussen toegegeven een inschattingsfout gemaakt te hebben. Hoeveel de schadevergoeding bedraagt, is onbekend.

Kate Middleton en prins William, die vorige dinsdag voor het eerst een bezoekje brachten aan baby Archie, hebben hun handen - ondanks de nanny’s - vol met hun drie kinderen. Tijdens een werkbezoek aan Bletchley Park, ook op dinsdag, verklapte de hertogin van Cambridge dat hun jongste zoon, prins Louis, een grote deugniet is. “Ik draaide me onlangs om en hij stond helemaal bovenaan een glijbaan. Hij houdt ons heel scherp”, klonk het.

© AP

Queen zkt. M/V met talent

Koningin Elizabeth heeft dan weer een vacature uitgewerkt. Wie handig is met sociale media kan nu solliciteren bij het Britse koningshuis. De Queen is op zoek naar een werknemer die haar accounts en website wil beheren. De vereisten? Zo’n 37,5 uur per week willen werken, een universitair diploma, goede fotografische vaardigheden, ervaring met videoproductie en met digitale communicatieprojecten. Eerdere jobs in een ‘high profile’-omgeving zijn een pluspunt. Daar tegenover staat een jaarloon van ruim 34.000 euro. He koningshuis draagt voor vijftien procent bij aan pensioensparen en je krijgt 33 verlofdagen (officiële feestdagen incluis). Eten voorzien hoeft niet: je mag mee aan tafel schuiven met de andere werknemers van Buckingham Palace. Solliciteren kan hier tot 26 mei.

Nieuwe liefdes

De Noorse prinses Märtha Louise (47) - die volgens sommige royaltywatchers afstand moet doen van haar titel omdat ze die inzet voor commerciële activiteiten - heeft een nieuwe man in haar leven. Het gaat om de met de Amerikaanse sjamaan Durek Verrett. De prinses deelde eerder drie nieuwe kiekjes van haar nieuwe vlam via Instagram.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nog in de categorie Instagram official: James Middleton, broer van Pippa en Kate, heeft al een tijdje een nieuwe vriendin. Maar hij stelde de Française Alizee Thevenet nu pas voor op de sociale netwerksite. “Sail away with me”, schreef hij bij een romantisch vakantiekiekje van hun tweetjes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Avontuurlijke royal

Mia, het dochtertje van Zara en Mike Tindall is een avontuurlijk meisje van vijf. Er zijn foto’s opgedoken van een speelpartijtje vorige week, waarop ze onder meer een klimmuur beklimt en stoer achter het stuur van een jeep op kindermaat zit.

Een ander mooi beeld komt uit Nederland. Daar heeft koning Willem-Alexander voor een bezoek aan een labo, ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer, een witte overjas aangetrokken. De royal als dierenarts: het zou best nog geloofwaardig overkomen, niet? Vrouwlief koningin Máxima mocht op vrijdag feestvieren. Zij is 48 geworden en ging die dag in Den Haag naar een ander verjaardagsfeestje: dat van het honderdjarige bestaan van het algemeen kiesrecht in Den Haag. Voor de gelegenheid straalde ze in een nude jurk met rieten accessoires.

© EPA-EFE

© ISOPIX