UCLL-studenten verkopen duurzame drinkbussen

Print
Diepenbeek - Ieder jaar belanden er duizenden kilo’s plastic in de natuur. En wie is daarvoor verantwoordelijk? De mens! Terwijl de zeeën, oceanen, stranden en bossen steeds meer en meer vervuild worden, gaat de mens lustig door met consumeren. Daarom verkochten vijf UCLL-studenten zopas duurzame drinkbussen op campus Diepenbeek.

De UCLL-studenten Shannen Hermans, Tijl Van Daal, Rani Tomsin, Fébe Coenen en Charlotte Damen weten waarover ze spreken: "Polyethyleentereftalaat (PET in de volksmond) blijkt een van de meest voorkomende vervuilers te zijn. Per minuut wordt er wereldwijd een volume van één miljoen plastic wegwerpflessen verkocht en dat aantal blijft toenemen. Schokkend, zeker als je weet dat slechts de helft van die flessen effectief gerecycleerd wordt. De rest krijgt een nieuw bestaan als zwerfvuil. Slechts één slachtoffer en dat is Moeder Aarde!"

“Dat laat ons niet koud! Wij pleiten voor minder gebruik van wegwerpflessen. Wij willen er samen voor zorgen dat onze hogeschool weer een stapje dichter komt bij een meer leefbaar klimaat en daarom verkochten wij een week lang duurzame drinkbussen op campus Diepenbeek. De drinkbussen kunnen zelfs gevuld worden aan de gratis drinkwatertaps."

Met een drinkbus bespaar je het milieu dagelijks van nog een PET-fles. Met de verkoop van 48 flessen, worden er dus minstens 17.000 PET-flessen uitgespaard op één jaar tijd. Een kleine actie met een grote impact. “Wij zijn absoluut voor mei plasticvrij… en JIJ!?”, klinkt het


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio