zaterdag 18 mei 2019 - Nieuws
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

De debatten worden gemodereerd door Indra Dewitte en Luc Moons. Sven Dillen

HBvL en TVL laten partijvoorzitters en Limburgse lijsttrekkers in debat gaan

HASSELTHet Belang van Limburg en TV Limburg slaan voor de verkiezingen van 26 mei opnieuw de handen in elkaar en laten volgende week alle partijvoorzitters en alle Limburgse lijsttrekkers de degens kruisen.

Volgende week zondag 26 mei gaan we met z’n allen naar de stembus, maar aan de vooravond van de verkiezingen laten Het Belang van Limburg en TV Limburg de grote politieke kanonnen nog één keer met elkaar in debat gaan. “Op woensdag 22 mei starten we met het grote voorzittersdebat en brengen we alle Vlaamse partijvoorzitters rond de tafel”, zegt Ivo Vandekerckhove, hoofdredacteur van Het Belang van Limburg. “Op donderdag 23 mei zijn alle Limburgse lijsttrekkers voor het Vlaams Parlement aan de beurt en op vrijdag 24 mei sluiten we af met de Limburgse lijsttrekkers voor het Federaal Parlement. We laten de kopstukken in debat gaan over de belangrijkste actuele thema’s, van mobiliteit en migratie tot de pensioenen.”

Samenwerking

“Doordat we als grootste regionale mediaspelers de handen in elkaar slaan, kunnen we alle Limburgers bereiken en informeren. Daarvoor doen we het tenslotte”, zegt Eddy Eerdekens, hoofdredacteur van TVL. “Inderdaad”, vult Indra Dewitte, hoofdredacteur van Het Belang van Limburg aan, “het is door die samenwerking dat we alle nationale voorzitters hier in Hasselt aan tafel krijgen. Dat is belangrijk, want zij bepalen straks welk beleid hier na 26 mei wordt gevoerd. Van Bart De Wever tot Wouter Beke of Gwendolyn Rutten, we vragen hen persoonlijk hoe zij naar Limburg kijken en wat hebben ze voor ons in hun mouw hebben.”

De debatten worden gemodereerd door Indra Dewitte en Luc Moons, politiek journalist van TV Limburg. “Ook bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen en de vorige Vlaamse en federale verkiezingen hebben we samen met TV Limburg debatten georganiseerd, en die samenwerking heeft geloond. We hebben nooit eerder zoveel Limburgers tegelijk kunnen informeren”, zegt Ivo Vandekerckhove. “Wie een debat wil bijwonen, moet wel snel zijn, want de plaatsen zijn beperkt.” (kosn)

De debatten vinden plaats in de studio’s van TV Limburg op de Medialaan (bij Kinepolis) en zijn live te volgen op TVL en op hbvl.be. De dag nadien leest u een verslag in Het Belang van Limburg. Inschrijven kan op www.hbvl.be/limburgkiest

Nieuwe Video's