Mode

Bekende Antwerpse schoenenwinkel Coccodrillo sluit na 35 jaar de deuren

Print
Bekende Antwerpse schoenenwinkel Coccodrillo sluit na 35 jaar de deuren

De Antwerpse schoenenwinkel Coccodrillo, die doorheen decennia uitgroeide tot een icoon in de stad, houdt na 35 jaar op te bestaan. Dat meldt de zaak zelf via een bericht op Instagram.

De oprichters Eddy Michiels en Geert Bruloot delen op de sociale netwerksite een gele foto met een boodschap in drukletters. “We danken al de fantastische designers en onze prachtige klanten voor de voorbije opwindende 35 jaren”, staat er te lezen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by COCCODRILLO Shoes (@coccodrillo_antwerp) on

 

Coccodrillo , waar luxemerken zoals onder meer Prada en Christian Dior en ook ontwerpen van Belgische designers te koop waren, opende in 1984 de deuren. In 2010 kwam er een tweede zaak met mannenschoenen bij, maar beide winkels kwamen in 2017 onder hetzelfde dak van een pand van 250 vierkante meter in de Arenbergstraat. Die winkel werd ingericht door de Gentse architect Glenn Sestig.

Veranderende modewereld

In De Gazet Van Antwerpen legt Bruloot uit wat aan de basis ligt van de stopzetting. “De modewereld is al enkele jaren fors aan het veranderen door massale overproductie en een radicale shift in de aankoop van luxegoederen. Een doorgedreven kortingscultuur en koopjes het hele jaar door hebben de leefbaarheid van onze multi-brandboetiek uitgedoofd”, vertelt hij met pijn in het hart. Maar het is niet alleen die veranderende modewereld die het onmogelijk maakt het hoofd boven water te houden voor de boetiek. De aanhoudende wegenwerken in de Arenbergstraat gaven volgens de oprichters het genadeschot.

Niet te missen