Wat doe jij met je leven na het einde van ‘Game of Thrones’?

Print
Wat doe jij met je leven na het einde van ‘Game of Thrones’?

Komt het tot een vechtscheiding tussen Daenerys en Jon Snow Foto: AP

Hasselt -

Het laatste en achtste seizoen van ‘Game of Thrones’ eindigt zondagnacht definitief met de allerlaatste aflevering op Telenet. Acht jaar lang waren fans wereldwijd in de ban van de Amerikaanse tv-serie. Vanaf maandag kunnen ze opnieuw met hun leven beginnen.

In de vorige aflevering was te zien hoe één van de meest populaire personages uit de serie, Daenerys Targaryen, zich plots ontketende tot een blonde furie die King’s Landing plat brandde met haar draak. Niet alle fans waren daar even blij mee want was de drakenkoningin niet de beschermer van de slaven en de zwakkeren in de samenleving?

De 560 Amerikaanse koppels die hun dochter vorig jaar ‘Khaleesi’ hebben genoemd, zaten wellicht met verbijstering naar die onverwachte plotwending te kijken. “In enkele seconden werd ze net zo gek als haar vader. Dat kan toch niet zomaar?,” klonken de verzuchtingen op Twitter. Na 8 jaar Game of Thrones komt er plots veel kritiek op de sociale media. Het einde van de serie, dat pas zondag moet komen, wordt nu al vergeleken met andere roemruchte series die op een sisser afliepen zoals ‘Lost’ en ‘Heroes’.

Fan

De twee schrijvers van de serie, D.B. Weiss en David Benioff, moesten het dan ook doen zonder de boeken van schrijver George R.R. Martin (70). Die schiep de hele wereld van de serie en alle personages in zijn boekenreeks ‘A Song of Fire and Ice’, waarvan het laatste boek in 2011 verscheen. De kans is groot dat het einde in de boeken -als het er ooit komt- anders zal aflopen dan in de serie. In een Amerikaanse tv-show liet de schrijver vorig weekend uitschijnen dat hij een beetje spijt had dat de show hem “had voorbijgestoken.”

In de serie ontdekken we dit weekend of het tot een vechtscheiding komt tussen Jon Snow en Daenerys, of Tyrion -de laatste van de Lannister’s- trouw blijft aan zijn koningin, of Arya het bloedbad van King’s Landing wel heeft overleefd en of Sansa misschien het laatste woord krijgt?

Bent u een fan van ‘Game of Thrones’? Wat vindt u van het einde van de serie? Hoe gepassioneerd bent u bezig met de televisieserie? Verzamelt u alles over de serie? Moet u op zoek naar een nieuwe hobby? We zoeken getuigenissen voor de krant. Stuur een mailtje naar hier@reageren.be met uw naam, plaatsnaam en gsm-nummer zodat we u kunnen contacteren.

Bekijk hier onze volledige tv-gids