Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Invriezen van préparé kan voedselinfecties voorkomen en zorgsector miljoenen uitsparen

Invriezen van préparé kan voedselinfecties voorkomen en zorgsector miljoenen uitsparen

Invriezen van rauwe vleesproducten is gezonder én besparend ( Foto: themabeeld: Shutterstock

Filet americain minstens 48 uur invriezen vóór consumptie, kan een voedselinfectie voorkomen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Niet alleen zou dat betekenen dat zwangere vrouwen zich zorgeloos aan een broodje préparé kunnen wagen, nog volgens het onderzoek kan het de maatschappij miljoenen euro’s besparen.

Toxoplasmose is een voedselinfectie die wordt veroorzaakt door een microscopisch kleine, eencellige parasiet, Toxoplasma gondii. Voor de meeste mensen is het een ongevaarlijke ziekte, vaak zijn er zelfs ...

Nieuwe Video's