Neos fietst naar Natuurhulpcentrum in Oudsbergen

Print
Hamont-Achel - De sportievelingen van Neos trokken voor een fikse fietstocht naar Oudsbergen om daar het Natuurhulpcentrum te bezoeken.

Stipt om 14 uur werden ze welkom geheten in het Natuurhulpcentrum. Als inleiding kregen ze een film over de geschiedenis van het centrum. Dit is ontstaan in 1976 als een soort vriendenclubje rond stichter en huidig voorzitter Sil Janssen. Omdat hij nergens terechtkon met een gewonde duif die hij gevonden had, besloot hij het zelf maar te proberen. Al snel groeide het vriendenclubje uit tot een officieel erkend vogelasiel. In 1981 werd de feitelijke vereniging omgevormd tot een vzw. De oorspronkelijke naam Vogelasiel is intussen veranderd in Natuurhulpcentrum.

Het centrum is voortdurend uitgebreid. Zo werd in 1997 het huidige hoofdgebouw geopend, met onder andere een intensive-careafdeling, een operatiekamer en een ruim secretariaat. In 2005 werd er een ruime nieuwe vleugel bijgebouwd met enkele beveiligde kooien voor grote exotische dieren, een terrariumafdeling en een volledig ingerichte quarantaineruimte. Later kocht het centrum aangrenzende terreinen over van de gemeente. Deze terreinen zullen geleidelijk in het bezit komen van het centrum. Uitbreiding is noodzakelijk gezien de enorme groei van het aantal dieren dat hier verzorgd wordt.

Na een rondleiding onder leiding van gedreven gidsen konden de Neos-leden per fiets terug naar hun heimat. Onderweg werd nog een stop gehouden in Reppel, waar de fietsers bij een drankje konden nakaarten over deze mooie Neos-activiteit.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio