Tom Dumoulin geeft meteen op in Giro, ook Jelle Vanendert gooit de handdoek

Print
Tom Dumoulin geeft meteen op in Giro, ook Jelle Vanendert gooit de handdoek

Foto: AFP

Tom Dumoulin heeft woensdag kort na de start van de vijfde etappe van de Giro opgegeven. De Nederlander ondervond te veel last na zijn zware val van dinsdag. Even later gooide ook Jelle Vanendert de handdoek.

Dumoulin, de Nederlandse favoriet en kopman van Team Sunweb, viel dinsdag zwaar in de rit die uiteindelijk gewonnen werd door Richard Carapaz. Hij kwam ruim vier minuten na de winnaar met een bloedende knie over de finish. Dumoulin hield geen breuken over aan zijn tuimelperte en besloot woensdag tocht te starten. Na enkele kilometers gaf hij er echter al de brui aan.

LEES OOK. Ravage door valpartij in de Giro: Carapaz wint de rit, Dumoulin verliest veel tijd

Even later verliet ook Jelle Vanendert (Lotto Soudal) de Ronde van Italië. Vanendert stapte tijdens de regenachtige vijfde etappe tussen Frascati en Terracina in de volgwagen van zijn ploeg. Hij was 160e in de stand met al 27:40 achterstand op rozetruidrager Primoz Roglic. Hij lijdt aan een ontsteking aan de rechterknie.

Vanendert is de eerste opgever bij Lotto Soudal en de zevende afvaller in deze Ronde van Italië. Na zijn vertrek blijven er nog negen Belgen in koers.