Krasimir Balakov wordt bondscoach van nationaal elftal Bulgarije

De Bulgaarse voetbalbond heeft Krasimir Balakov aangesteld als bondscoach. De 53-jarige Bulgaarse legende coacht momenteel nog het Bulgaarse Etar Veliko Tarnovo, dat hij na het huidige seizoen zal verlaten.

(Belga)

Balakov zal voor het eerst op de bank zitten bij de Bulgaarse nationale ploeg tijdens de EK-kwalificatiematch van 7 juni tegen Tsjechië. “Ik hoop het team op een attractieve manier te laten spelen die hopelijk ook successen zal opleveren”, verklaart Balakov in een persbericht.

De 53-jarige Balakov neemt het roer over van Petar Hubchev. Hij moet Bulgarije voor het eerst in 16 jaar naar de EK-eindronde leiden.

Balakov, een voormalige aanvallende middenvelder, leidde Bulgarije samen met superster Hristo Stoichkov naar de halve finales op het WK van 1994. De Bulgaren eindigden uiteindelijk op de vierde plaats in de Verenigde Staten. Balakov, die aantrad voor Sporting Lissabon en Stuttgart, verzamelde 92 caps tussen 1988 en 2003. Hij scoorde 19 keer voor het nationale elftal. Eerder coachte Balakov onder andere Hajduk Split, Kaiserslautern en Litex Lovech.