Geestelijke Gezondheidszorg werkt met creatieve koffers

Print
Geestelijke Gezondheidszorg werkt met creatieve koffers

Foto: Een Hart voor Limburg Een Hart voor Limburg

Hasselt - Met de steun van Een Hart voor Limburg gaat de Vereniging Geestelijke Gezondheidszorg op pad met creatieve koffers.

Non-verbale therapie biedt uitstekende mogelijkheden bij kinderen en jongeren die nog niet zo goed met woorden kunnen omspringen. Hun handelen krijgt meer ruimte en ook een andere betekenis onder meer binnen speltherapie, bij het maken van tekeningen, in het gebruik maken van poppetjes of knutselen met papier, lijm, hout en het boetseren met klei.

De Vereniging Geestelijke Gezondheidszorg wilt via de creatieve koffer, die boordevol spel- en creatief materiaal zit, deze kwetsbare kinderen bereiken.
Op een niet alledaagse manier worden ervaringen en emoties losgemaakt en uitgebeeld. Hierdoor kunnen hulpverleners inspelen op de noden en behoeften van deze kinderen.
Daarenboven leren de kinderen om te experimenten met verschillende materialen, maar vooral om terug plezier te maken, hetgeen vaak onder druk is komen te staan door omgevingsfactoren en/of innerlijke conflicten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio